CONTACT


S.C. CONSIROUT S.R.L.

Sediu social:
Str. Vișinului
Nr. 2, Bl. 30, Et. 2, Ap. 10, Timișoara


Adresa de corespondență:
Str. Chișodei
Nr. 18, Timișoara


Depozit:
Str. Calea Moșniței
Nr. 4, Timișoara


Mobil: +40-725-229889
Fix: +40-256-305684
Fax: +40-256-305689


office@consirout.ro


Polymat - Saltea tridimensională antierozională



Vegetatia reprezinta forma cea mai prietenoasa de protectie impotriva eroziunii solului. In faza initiala de dezvolatare si fixare a adacinilor, precipitatiile pot actiona ca factor de eroziune, amenintand cresterea vegetatiei. TenCate Polyfelt Polymat este o saltea tridimensionala alcatuita din monofilamente de polipropilena extrudata. Utilizata pe pantele abrupte, previne eroziunea solului, fixand stratul de sol de la suprafata si asigurand un suport permanent necesar cresterii vegetatiei.



Produsul Polymat este disponibil in două variante:




Armat: Polymat 2020


Reteaua de monofilamente este armata cu o geogrila care preia fortele de tensiune, imbunatatind, astfel, stabilitatea pantelor foarte lungi sau foarte inclinate (>30°).



AVANTAJE:


  • Ajuta cresterea rapida a vegetatiei pe pantele inclinate
  • Rapid si usor de instalat
  • Prietenos cu mediul
  • Asigura protectia in faza critica de dezvoltare a radacinilor


Standard: Polymat 810, 1210, 2010


Structura sa tridimensionala asigura legatura optima intre straturile profunde si de suprafata ale solului.



APLICATII


Polymat se foloseste de-a lungul pantelor, unde este necesara formarea vegetatiei permanente. Domeniile de aplicatie sunt: stabilizarea malurilor raurilor,a lacurilor, rezervoarelor de apa si a iazurilor, a canalelor de evacuare, a taluzelor la drumuri si cai ferate si a structurilor din pamant armat, construirea barierelor antifonice, acoperirea depozitelor de deseuri si multe altele.


Polymat este usor de instalat, iar flexibilitatea sa permite sa se adapteze iregularitatilor solului. Este stabil din punct de vedere chimic si biologic, ecologic si nu contamineaza apa potabila.









1. Pregatirea suprafetei pantei: Suprafata solului se pregateste conform instructiunilor proiectantului. Daca este nevoie, solul se compacteaza usor, se indeparteaza pietrele, radacinile sau alte obstacole.



2. Aplicarea produsului Polymat: Salteaua antierozionala se aplica in santurile de ancorare, fixandu-se cu scoabe metalice la fiecare 0,5 m, dupa care se deruleaza in directia verticala a pantei.Sulurile se suprapun pe lateral minim 100 mm.



3. Fixarea saltelei Polymat: In functie de unghiul pantei, Polymat trebuie fixat conform schitei prezentata in stanga.Scoabele de fixare trebuie sa fie din otel de 8 mm, in forma de U si lungi de 300 mm.Se evita a se calca direct pe retea; pentru a pozitiona scoabele metalice in mijlocul saltelei sau in zonele de imbinare, se utilizeaza o scara, ca in imaginea alaturata.Pentru a garanta contactul deplin cu solul, Polymat poate fi aditional fixat cu sfoara bine stransa, intr-o dispunere pe diagonala, ca in imaginea alaturata.



4. Acoperirea santurilor de ancorare: Santurile de ancorare se acopera manual sau cu excavatorul, dupa care se compacteaza.



5. Acoperirea saltelei Polymat: Salteaua se acopera cu pamant, incepand de la partea superioara a pantei. Se niveleaza si se compacteaza usor. Grosimea stratului de pamant de acoperire nu trebuie sa depaseasca 50 de mm, altfel se pierde functia de protectie antierozionala a saltelei.



6. Insamantarea: Suprafata se poate insamanta fie prin hidro-insamantare, fie manual (pentru suprafetele mai mici).




Ghid de aplicatie & Alegerea corespunzatoare a tipului de saltea

Este necesara alegerea corecta a produsului tinandu-se cont de cerintele specifice. In prezenta factorilor moderati de eroziune, diagrama de mai jos ofera posibilitatea alegerii produsului optim. Aceste recomandari sunt bazate pe experienta castigata dintr-un numar foarte mare de aplicatii cu Polymat. In orice caz, daca factorii de eroziune sunt foarte puternici, va rugam sa luati legatura cu specialistii nostrii.